Actueel

DRIVE THRU IN DRENTHE

In Drenthe lopen we gelukkig achter op de rest van Nederland als het gaat om de Corona-uitbraak. Deze gelegenheid grijpen we met beide handen aan.

Daarom start U-Diagnostics | Het Huisartslab een samenwerking met Huisartsenzorg Drenthe. Vanaf vrijdag 27 maart 2020, starten we met een zogeheten “drive-thru”, op de parkeerplaats van Bethesda in Hoogeveen. Concreet betekent dit dat patiënten en zorgverleners die een verwijzing hebben van de huisarts, getest kunnen worden via een neusswab.

Zo hopen we met elkaar de besmettingsgraad in het noorden laag te houden zodat er voldoende capaciteit in de noordelijke ziekenhuizen blijft om overloop uit de andere gebieden over te kunnen nemen.

Wanneer verwijs je?

Patiënten en zorgverleners die een risico vormen op verdere verspreiding van het virus en waar de vraag speelt of ze besmet zijn met het COVID-19 virus. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgmedewerkers of mensen die veel met kwetsbare mensen in contact komen. Zij kunnen zich laten testen.

Hoe verwijs je?

Om de besmetting zo laag mogelijk te houden gaat dit via mail i.p.v. een papieren verwijzing. Stuur een mail naar covid@u-diagnostics.nl met onderstaande gegevens ingevuld en gekopieerd:

Geb. datum :<01/11/1990>

Geslacht :<M>

BSN :<123456789>

Tel. patiënt :<123456789>

Aanvrager:<agbcode>

Naam:<…>

Praktijk:<…>

Edifact code:<5000….>

Mobiel:<………>

Testen op:  COVID-19 middels PCR

Monsternr. (door lab in te vullen):

Instructie voor de patiënt!

Kom met eigen vervoer en zo min mogelijk begeleiders naar het parkeerterrein van het Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 te Hoogeveen. Volg op het terrein de bordjes “Drive Thru”.

Terwijl u in de auto zit, wordt er een test in de keel en neus afgenomen. Daarna kunt u het parkeerterrein weer afrijden.

De uitslag

Na 24 uur is de uitslag bekend. Deze wordt via Edifact verzonden.

—————————————————————————————————

Vragen?

Voor technische vragen neem je contact op met Christine Verkaik (ict@u-diagnostics.nl).

Voor alle overige vragen bel je met Dr. Albert Zwart 06-55838373 of mail naar a.zwart@u-diagnostics.nl

Deel deze pagina!Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email